40 19 28 94

Pro Detailing Bilpleje Center: Spejl dig i lakken

Pro Detailing Bilpleje Center: Spejl dig i lakken

Pro Detailing Bilpleje Center: Spejl dig i lakken 1500 1000 René Kirkegaard

Iron Lakowski, der er indehaver af Pro Detailing, indrømmer gerne, at han er lidt af en nørd, når det gælder bilpleje. Han polerer og coater biler og får dem med egne ord ”til at se flottere ud end nye.”

Når kunderne kommer og siger ”Wow, er det min bil”, er det alle timerne værd, forklarer han.

”De bliver helt stille og målløse. Jeg har haft kunder, der ikke har villet køre deres biler hjem, fordi den var så flot, og derfor har bestilt transport til bilen.”

Pro Detailing beskæftiger sig med alt inden for bilvask, bilpolering og kosmetisk pleje af høj kvalitet til både private og erhverv. Det er både personbiler, varevogne og motorcykler, som kører ind ad porten til Irons kyndige hænder.

En kunde kom med en bil, som han i to år ikke havde ryddet op i. Den skulle Iron ordne både indvendigt og udvendigt. Da kunden hentede bilen, tog han sine sko af og satte sig ind i strømpesokker. Han sagde, at den har aldrig været så flot og duftet så godt, fortæller Iron stolt med et grin.

”Siden jeg var barn, har jeg været interesseret i biler. Jeg vaskede og polerede min fars bil, så den skinnede, og jeg har også selv plejet mine egne biler. Det her er min passion,” siger Iron Lakowski, som stammer fra Polen.

I 2019 startede han op som selvstændig. Han flyttede ind i Park Fermé marts 2021.

”Egentlig er jeg uddannet kok, men branchen var alt for hård. Jeg havde intet liv,” siger han.

For Iron er det helt simpelt, han elsker sit arbejde med at shine biler. Når han får en bil ind, som virkelig trænger til en kærlig hånd, er han i sit es.

”Det bedste er, når jeg er færdig med den og skal levere den til kunden. At få en god reaktion fra kunden er ligesom mit narko,” siger Iron Lakowski, der samler på tilfredse kunder.

Der findes ingen uddannelse i bilpleje. Men han har taget kurser i blandt andet coating, reparation af læder og PPF- folie, der er stenslagsfolie.

”Og jeg lærer hele tiden nye ting.”

 ”Det har været et godt år for mig. Flere folk i branchen siger til mig, at jeg er alt for perfektionistisk, at jeg slet ikke skal gå op i de små detaljer. Men hvis der er en lille rids, som en kunde aldrig ville se, så fjerner jeg den alligevel, fordi bilen skal bare være helt i top, når jeg afleverer den,” siger Iron.

Lige nu holder der en BMW Z4 i værkstedet, som er klar til afhentning. Ligesom bilen, skinner Irons værksted. Alt har sin plads, er tjekket, rent, og står snorlige.

15 timer har Iron brugt på bilen. Bilen er blevet håndvasket og har fået fjernet flyverust og tjære med lakrens. Han har målt bilens lak overalt, så han ved, hvor tyk lakken er, og derfor også ved, hvor meget han kan polere af.

Dernæst er alle ridser fjernet, som kan fjernes ved grovpolering, hvorefter er bilen blevet vasket for poleringsstøv. Næste skridt er en finpolering for at fjerne alle sliberidser fra den første polering.

”Og så har jeg sprittet bilen fuldstændigt af, og til sidst har den fået en keramisk coating.

Bilen er selvfølgelig også blevet ordnet indvendigt fra A-Z, så den dufter som en ny bil.

Sådan en omgang coating-behandling holder fem år ved egen vedligeholdelse”, forklarer han.

”At polere en bil er det ikke noget, du gør på et par timer. Det tager mellem fem og femten timer afhængig af laktilstand.”

Iron lægger ofte videoer op på Instagram og TikTok og indimellem på Facebook, hvor han viser, hvordan en bil ser ud før og efter.

www.prodetailing.dk

Park Fermé, Rosbjergvej 54U Årslev

Inden Iron Lakowski fra Pro Detailing Bilpleje Center fandt hallen i Park Fermé, Årslev, brugte han ca. to år på at lede efter et godt sted.

”Jeg var ved at opgive at finde et passende lokale, men endelig fandt jeg et her i Park Fermé hvor alt var spritnyt, og jeg kunne indrette det, så det passede til mig,” siger han.

”Det er hyggeligt, at vi er begyndt at kende hinanden og snakke sammen herude. Jeg tror på, at det bliver et godt fællesskab og vil klart anbefale stedet.”

Kontakt os

Telefon

40 19 28 94

Email

info@parkferme.dk

Bliv ringet op