Kunsten er udstillet i de æstetiske og lidt rå rammer i galleriet, som er indrettet lyst med en nordisk tone. Louise og Andreas bruger meget tid på at lave videoer med kunstnerne, så man på hjemmesiden kan komme tæt på kunstnerne og se, hvem de er.
”Kunstnerfortællingen gennem videoerne er vigtig for os. Den gør, at vores kunder føler, de får en relation til kunstneren gennem os. Derfor bliver det også meget personligt. Og vi lærer også lynhurtigt kunstnerne at kende, fordi vi laver videoerne.”
”Vi forventer ikke, at folk ved noget om kunst, men vi forventer, at de er nysgerrige, har lyst til at gå på opdagelse og mærke kunsten. Det er vores mål,” siger Louise.
”For mange fra vores generation er kunst noget, de har arvet. Ofte er det noget, som de ikke selv har tænkt på at investere i. Det håber vi, at vi kan ændre på.”
Hun kalder sit eget forhold til kunst en kilde til inspiration på mange parametre i livet.
”Et galleri er et sted at lade op med kunsten. At følge de kunstneriske processer er vildt inspirerende, ikke mindst i relation til den personlige fortælling, som både Andreas og jeg er meget optaget af,” forklarer Louise.
”Det, der driver os, er at fortælle historien om den, der skaber kunsten. Mennesket bag kunsten. Vi har hurtigt mærket, at vi har fået faste kunder, som godt kan lide vores stil.”
Park Fermé, Thrigesvej 6, 18, Silkeborg
Galleri Lou Ra flyttede ind den rå hal i juni 2022. Og efter stor travlhed med at sætte det hele i stand åbnede galleriet i august.
”Her er der højt til loftet både fysisk og mentalt. Vi har fået et legerum, hvor vi kan gøre, som vi vil, og det var afgørende for, at vi valgte at flytte til Park Fermé,” siger den daglige leder, Louise Ransborg Houmann, der ejer galleri Lou Ra sammen med sin mand, fotograf Andreas Houmann.
”Jeg var noget skeptisk i starten. Tænkte, mon Silkeborg er klar til noget så urbant?”
Men de kunne se, at de i Park Fermé ville få alt det, som de havde brug for. Ikke kun et stort og lyst galleri. Louise fremhæver de gode adgangsforhold: De kan køre bilen ind i hallen og læsse af, hvis det regner. Der er kunde-parkering lige uden for og mulighed for på sigt at lave terrasse. Desuden er der potentiale for fællesskab med andre virksomheder i Park Fermé. Dertil kommer, at parret kun bor fem minutter væk.
Det var helt oplagt at udnytte, at lokalerne stod så rå, da parret satte det i stand. Nu emmer lokalet af en masse træ, en masse metal og lys, hvor de kan udfolde kunsten i noget, der minder om et industriel New York-studie.
Louise fortæller, at folk bliver virkelig overraskede, når de kommer ind i galleriet.
”Der åbner sig et helt andet univers, end de forventer ud fra de rustikke porte, vi gemmer os bag. Vi er ret stolte af, at vi i galleriet har fået skabt et kreativt, smukt og levende miljø,” siger Louise Ransborg Houmann.