40 19 28 94

Park Fermé: Kun fantasien sætter grænsen

Park Fermé: Kun fantasien sætter grænsen

Park Fermé: Kun fantasien sætter grænsen 2023 1349 René Kirkegaard

Fire investorer med benzin i blodet er i gang med at udbrede Park Fermé til hele Danmark.
Park Fermé er erhvervsparker med stilrene, sorte iværksætterhaller fra 146 kvadratmeter, som er målrettet mindre virksomheder, der har brug for værksted, kontor, showroom, produktion, opbevaring mm. Ja, det er faktisk kun fantasien der sætter grænserne.

Det begyndte, da Kristian Poulsen og hans far Ole Poulsen så et lignende koncept i Sverige.

”Vi handler med lastbiler, og jeg er 3. generation i vores virksomhed Poulsen Biler. Min far havde været der i 50 år og havde ikke lyst til at gå på pension, men ville gerne prøve noget andet. Vi har en svensk afdeling i Varberg, og i nærheden af den var der blevet bygget haller efter samme princip.”

Idéen om at bygge noget tilsvarende i Danmark tog form i 2018, og i første omgang byggede far og søn 15 haller i Aarslev ved Brabrand.

”Det gav min far noget at rive i, men inden de første haller var færdige, var de udlejet eller solgt, og så byggede vi 19 mere,” fortæller Kristian Poulsen.

Ud over Kristian og Ole er de andre ejere Allan Dencker Andersen, der også er i lastbilbranchen, og Christian Kastbjerg Jensen, der bl.a. har handlet med klassiske biler i Ans i mange år. Så alle har en forkærlighed for motoriserede køretøjer.

Navnet Park Fermé var et oplagt valg. Det betyder lukket område på ræssprog, som Kristian Poulsen, der også er racerkører, forklarer.

Han har kørt ræs, siden han var otte år, først go-kart, og da han blev 18 år, skiftede han til biler og blev suget ind i rallysporten. Som racerkører har Kristian Poulsen vundet GT Le Mans to gange i 2009 og 2014. Og i 2011 og 2014 blev han verdensmester i touring car. I dag er han 47 år og kører stadigvæk.

”Christian og jeg har kørt rally sammen i mange år, og vi kender hinanden privat. Vi er sådan nogle biltosser, alle os, der er involveret i Park Fermé.”

Kristian indskyder, at P’et i Park Fermé også passede godt til det logo med P for Poulsen, som familievirksomheden Poulsen Biler, har.

”Ud over os fire, der også selv sørger for udlejning, har vi to tømrer ansat og en bogholder, der styrer kontrakter osv. Alle os ejere er aktive – Christian og Allan bor tæt på Silkeborg, så de tager sig primært af Viborg og Silkeborg, mens min far og jeg tager det i Aarhus-området.”

Kristian er ikke bange for at kalde Park Fermé en succes.

Planen er, at ved udgangen af 2023 vil Park Fermé huse omkring 240 haller i alt. I Aarslev er der nu 70 enheder, der er bygget 32 på Lægårdsvej i Lystrup, de er i gang med at bygge 44 i Hasselager og i Silkeborg står 33 færdige og 27 mere er på vej. Derudover er der gang i 21 haller i Viborg.

Cirka 20 procent køber hallen, resten lejer.

”Vi vil gerne begge dele. For nogen passer det bedst at købe for andre at leje. Vi er åben for det hele. Hver hal har sin egen matrikel. Hvis der er 32 haller på området, så ejer man 1/32 af hele området. Og for dem, der køber, er der ejerforeninger,” fortæller Kristian Poulsen.

”Vi har selv skruet konceptet sammen. Vi så, at der ikke var mange egnede lokaler til leje for mindre virksomheder, i første omgang i Aarhus. Enten var det for stort, noget gammelt møg eller også lå det midt i byen, hvor man ikke kan parkere.
Vi bygger steder, der ligger tæt på motorvejen, hvor det er nemt at komme til, og som alle kan finde. Dertil er det et indhegnet, sikret område.”

Kristian synes, at det er oplagt for virksomhederne i Park Fermé at bruge hinanden. Det kan være ved at oprette erhvervsklubber eller udnytte hinandens tjenester i det tætte fællesskab.
”Det sker allerede. Mange bruger hinanden på kryds og tværs. Og jo flere der hjælper hinanden, jo bedre. Vi ønsker, at Park Fermé bliver et sted, der emmer af dynamik og inspiration på tværs af de mange forskellige virksomheder.”

Der kommer mange forespørgsler på Park Fermé. Kristian tager ofte interesserede med rundt til de andre ejere og lejere, så man kan se, hvad man kan gøre med de rå haller.

”Vi gør det muligt for både private og erhvervsdrivende at bruge deres hal til lige netop det, de ønsker. Om du har lyst til at drive værksted, indrette det fineste showroom, kickstarte din store iværksætterdrøm eller blot opbevare dit kæreste eje – det er helt op til dig,” siger Kristian.

Han synes, det er fantastisk, hvordan lejere og ejere har transformeret haller, så det passer til den enkelte virksomheds formål.

”Vi har skabt rammerne for et inspirerende og moderne miljø i en ny type erhvervspark, hvor der er plads til udfoldelse, kreativitet og professionalitet. Det er kun fantasien, der sætter grænsen.
Vi synes, det er et pænt udgangspunkt, vi giver folk. Og vi kan godt lide, at det hele er ens udvendigt. Det indvendige sørger lejerne/ejerne selv for. Det er nødvendigt for at holde huslejen på et rimeligt niveau.”

Folkene bag Park Fermé gør meget ud af at kende deres lejere og ejere.

”Vi vil vide, hvem de er. Det er vigtigt i sådan et område, når der er så mange forskellige typer erhverv. Vi har besluttet, at vi f.eks. ikke vil have autoværksteder. Det må ikke være noget, der sviner og larmer, når man skal bo så tæt sammen. Det skal være virksomheder, som kan vise hensyn,” siger Kristian, der også godt kan lide, at han ved hvem det er, når der er en, der f.eks. ringer om en vandhane, der drypper.

Hvad der sker efter 2023, ved Kristian Poulsen ikke endnu. Men drømmen er, at Park Fermé breder sig til hele landet.

”Men det tager lang tid at udvikle det til hele Danmark. Fra du køber en grund, til du får byggetilladelse, og det står færdigt, kan der sagtens gå to år. Hvis du har købt, skal det også i gang. Nu ser det heldigvis ud til, at krisen aftager lidt i 2023.”

Han er sikker på, at de vil fortsætte med at ekspandere Park Fermé i 2024, men de har endnu ikke lagt sig fast på, hvor de nye Park Fermé skal ligge.

”Vi synes, det er spændende at starte ting op. Det er derfor, vi gør det. Vi skal ikke leve af det her, men det skal selvfølgelig være en god forretning. Det er også inspirerende for os, at der er så mange kreative mennesker og ildsjæle, der lejer eller køber en hal hos. Hvis vi kan få nogen ud til os, der har en kongeide, er fedt,” siger Kristian Poulsen.

www.parkferme.dk

Kontakt os

Telefon

40 19 28 94

Email

info@parkferme.dk

Bliv ringet op