Cai Polstring tager sig kærligt af alle klassikere fra Arne Jacobsen til Wegner. Også de slidte hynder i båden eller det gamle arvede møbel, som mest af alt har affektionsværdi, får nyt liv i møbelpolstrer Kent Asps kyndige hænder. Hvis din nye café skal indrettes, er han også klar til det. Kent Asp har over 40 års erfaring i renovering og polstring af danske designmøbler.
”Mit hjerte banker for designmøbler, især dansk design. Jeg er vokset op i Frederiksgade i Aarhus, hvor der boede mange arkitekter, og hvor Thorsen Møbler også lå dengang. Så man kan sige, at jeg blevet smittet med designmøbler som barn,” fortæller Kent Asp, der står i spidsen for Cai Polstring.
Virksomheden er på mange måder et familieforetagende. Den ældste datter Camilla er delvist udlært som møbelpolstrer og er i øjeblikket på barsel. Den yngste datter Marie er den kreative blæksprutte, som kan meget af det hele. Og Kents kone, Betina, sørger for, at de møbler, der er til salg, kommer ud til verden blandt andet gennem Marketplace på Facebook. Sønnen Casper kommer indimellem
og hjælper med de tekniske installationer og it.
Virksomheden flyttede tidligere i år som lejer til Park Fermé fra Åbyhøj. Indretningen er stadig i gang, samtidig med, at de tager sig af diverse bestillinger og opgaver.
”Vi prøver hele tiden at optimere og er slet ikke færdige med at indrette. Indretningen må gerne se godt ud, selv om vi producerer og arbejder her. Vi har lavet det meste selv,” siger han.
En af udfordringerne for Cai Polstring var, at lokalerne bestod af et stort rum. Derfor blev to store kasser med smalle træpaneler bygget som rum i rummet til opbevaring af materiale, møbler m.m. Selv ovenpå kassen er stole stablet.
I underetagen, hvor værkstedet fylder det meste, er der overalt reoler med læderhuder, møbelstoffer og andre materialer. Skabeloner i pap til alle de kendte klassikere hænger ned fra loftet. Og stofprøver i alle farverne er klar til brug.
I øjeblikket er en stor og eksklusiv sofa fra Erik Jørgensen, Delhi, ved at blive ombetrukket.
”Vi laver rigtig meget i læder. Ægget, der står derovre, er en kundeting, som skal betrækkes om. De to Kaare Klint safaristole har jeg selv købt, og de skal restaureres med salg for øje. Når de er klar, sælger vi dem som nyrestaurerede til omkring 5.000 kr. stykket,” siger Kent, der blev udlært møbelpolstrer i 1984 og har været selvstændig siden 2000.
”Jeg fandt engang en Arne Jacobsen syver-kontorstol i en container. Den var selvfølgelig slidt, men jeg pudsede stellet op og satte læder på. Det var den første syverstol, jeg lavede. Jeg satte den salg i avisen. Og kunden, der købte den, havde designerbutik i Ebeltoft, og han blev kunde mange år frem. Det var starten til selv at købe stole og så sætte dem i stand og sælge videre,” fortæller Kent.
Han peger på en lidt rå stålkonstruktion, som hører til en daybed med læderhynde, som de selv producerer. Den samt en bænk og skammel har Kent tegnet.
Efterhånden har Kent Asp lavet det meste. Ikke mindst opgaver for private kunder med møbelpolstring, biler og både, men han har også indrettet caféer, restauranter og luksusskibe over årene.
”Det har altid ligget til mig at arbejde med hænderne. I 15 år arbejdede jeg som autosadelmager, hvor vi så senere lavede og udviklede kørestole. Min første store opgave med møbelpolstring var Cafe Viggo ved åen i Aarhus. I dag laver vi mest møbelpolstring,” siger Kent Asp.
Hans foretrukne designere er blandt andre Preben Fabricius & Jørgen Kastholm, Poul Kjærholm, Arne Jacobsen og Verner Panton.
”Jeg elsker farver og finurlige faconer. Kan i det hele taget godt lide noget, der er anderledes,” siger Kent.
Park Fermé, Rosbjergvej 20F
Kent Asp fra Cai Polstring bor i Silkeborg og har fulgt med, når han har kørt forbi hver dag til sin forretning, mens Park Fermé i Årslev er skudt op.
”Da kvarteret, vi lå i, skulle rykkes ned, som så meget andet inde i byen, kontaktede jeg Park Fermé og blev meget fascineret af konceptet. Geografisk ligger det rigtig godt. Jeg blev interesseret, da vi var herude og se flere af hallerne, hvordan de var indrettet meget forskelligt, og fik en rigtig god fremvisning af Kristian fra Park Fermé,” siger Kent Asp.
”Vi forventer meget af det, også når det gælder nærvær til hinanden. Nu har min datter Marie været rundt og banke døre og har startet en FB-gruppe, ”Os På Rosbjergvej”. Vi har allerede haft kontakt med en del. Når der bliver fyldt op herude, og alle er flyttet ind, er der meget, vi kan bruge hinanden til. Det glæder vi os til.”